26 februari 2018 | BYGGPROJEKT

Mer plats för lek och motion

Nu blir det synligt att arbetet med den nya bad- och simanläggningen är igång. Förberedelser med trädfällning och breddning av motionsspåret bakom nuvarande Håstens simhall påbörjas under vecka 9.

Varberg växer och en ny bad- och simanläggning ska byggas. Anläggningen ska ligga på samma plats som Håstens simhall, men den blir större.

Ny mötesplats för motion och hälsa

Den nya anläggningen planeras bland annat ha en 50-metersbassäng, undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med rutschkanor. Bad- och simanläggningen kommer att byggas ihop med befintlig ishall och gym för att tillsammans bilda en mötesplats för aktivitet och hälsa som är tillgänglig för alla.

Träd behöver ge plats för simhall

För att göra plats för den nya anläggningen behöver delar av skogspartiet bakom Håstens simhall tas ner. Trädfällningen sker som första åtgärd under 2018. Delar av motionsspåret ska breddas för att kunna nyttjas av både cyklister och motionärer.

Tidplan

Arbetet med trädfällning och motionsspår beräknas vara klart våren 2018. Under sommaren stänger Håstens simhall och rivning sker hösten 2018. Byggnationen av den nya anläggningen påbörjas hösten 2018 och beräknas vara klart våren 2021. 

Kontakt

Helena Wallin
Kommunikatör, Varbergs Fastighets AB
Telefon: 0340-50 60 07
E-post: helena.wallin@varberg.se

Nyheter

Delar av Lorensberg avspärrat
7 maj 2018
Med anledning av händelser i direkt anslutning till p-hus Lorensberg kommer delar av parkeringshuset spärras av under måndagkvällen.
Årsredovisning 2017
10 apr 2018
Läs om hur 2017 såg ut för VFAB
Vill du göra Varberg ännu trevligare i sommar?
22 mars 2018
Vi söker dig som vill ha ett varierande sommarjobb med mycket kundkontakt. Välkommen med din ansökan!