Arena Varberg

I denna evenemangshall finns flera olika lokaler som används för att skapa bästa förutsättningarna för konferens, kongress, fest, mässa, idrottsevenemang, konsert, och möte. Arena Varberg hyr och driver verksamheten i Sparbankshallen, Nöjeshallen och Rotundan. Utöver dessa huvudlokaler finns även flera större och mindre konferens- och mötesrum.

I Sparbankshallen, Nöjeshallen och i Nöjesparken där Rotundan ligger arrangeras det ett stort antal evenemang för både privatpersoner och företag året om. Är du arrangör och på jakt efter en lokal för det lilla mötet, lite större konferens eller ett riktigt stort evenemang? Kontakta då Arena Varberg för mer information.

Historiska fakta om fastigheten

1932 invigdes Nöjesparken, som var Varbergs folkpark och inrymde dansbanor, utomhusscen och serveringsterrass. 1936 invigdes även en teaterbyggnad. I parken är serveringsterrassen borta och de gamla dansbanorna har ersatts av en modern dansbana, Rotundan.

Behovet av en större evenemangshall för sport, mässor och andra publikdragande event i Varberg hade varit stort under en längre tid. 2001 fick Varbergs Fastighets AB i uppdrag av Varbergs kommun och med bistånd från Varbergs Sparbank, att uppföra en multievenemangshall.

2004 invigdes Sparbankshallen. Den nya hallen integrerades med den gamla teaterbyggnaden som då bytte namn till Nöjeshallen. 2006 renoverades Rotundan och 2015 moderniserades utomhusscenen och Sparbankshallens entré som vetter mot parken byggdes ut.

Varbergs Fastighets AB äger och förvaltar fastigheten sedan Sparbankshallen byggdes 2004.

FAKTA
FASTIGHETSBETECKNING:
Nöjesparken 1
BYGGÅR:
2001-2004
ARKITEKT:
Liljevalls arkitekter
BTA:
9 684 m²
HYRESGÄST:
Varberg Event AB, Telia Sverige AB