20 oktober 2015 | ALLMÄNT

En hel vecka i fredens tecken

Elever bildar mänskligt fredstecken. En helkväll då Varberg Lyser för Fred. Och final med Internationellt Fredsforum 23-25 oktober. Detta blir en vecka att minnas!

Elever bildar ett mänskligt fredstecken i södra fästningshörnan. En helkväll då Varberg Lyser för Fred. Och så helgens final med Internationellt Fredsforum Varberg 23-25 oktober, då en nobelpristagare, fredsforskare, journalister och författare alla ska samlas för tre dagars samtal om fred med varandra och Varbergs invånare. Detta blir en vecka att minnas!

21 oktober: Fredsmanifestation av Varbergs elever 

Under hösten har elever i Varbergs kommun fokuserat extra på värdegrundsfrågor kopplade till VARBERG CALLING for Peace. Som en del i detta har eleverna bland annat gjort egna fredsmärken och diskuterat vad ett sådant märke faktiskt står för. Onsdagen den 21 oktober kommer en fredsmanifestation att äga rum vid södra fästningshörnan.

22 oktober: Varberg lyser för fred

Varberg bjuder in till en kväll i centrum där vi tillsammans sätter ljus på engagemang och viktiga aktiviteter för fred och flyktingfrågor som pågår. Fastighetsägare och kommunen ljussätter fasader och platser i centrum och flera butiker har kvällsöppet 18-20. I samverkan med Låna en svensk kan du delta i en stadsvandring som leder dig genom ett antal upplysta platser i centrala Varberg. Under 100 lysande gula paraplyer skapas 100 nya möten, där svenskar kan vandra med någon med flyktingbakgrund.


23-25 oktober: Internationellt Fredsforum Varberg Redan över 500 anmälda!

Internationellt Fredsforum Varberg - tre dagars samtal om fred - är en helt ny mötesplats och Sveriges största publika fredsforum just nu. Forumet är en del av VARBERG CALLING for Peace när hela Varberg firar minnet av Den Allmänna Fredskongressen som ägde rum i staden 1915. På invigningen talar fredspristagaren Leymah Gbowee under rubriken “Building a culture of Peace – the role of women”. Dessutom kommer Cirkus Cirkör och en mängd andra intressanta talare och artister.

För att boka en plats och mer information, se www.varberg.se/varbergcalling