14 februari 2020 | ALLMÄNT

Har du en kärlekshistoria att dela med dig av?

I samband med vårt 50-årsjubileum vill vi samla in berättelser och minnen från våra kulturfastigheter. Först ut är tre platser där vi är övertygade om att det finns massor av härliga kärlekshistorier att hitta.

Träffade du ditt livs kärlek på en rockkonsert i Nöjesparken? Var det i baren på Stadshotellet era blickar möttes eller gick ni hem hand i hand i den ljumna sommarnatten efter en kväll på Socetén?

Vi är nyfikna på dig och din berättelse, som är en viktig del av våra fastigheters historia. Det kan vara ett minne, så gammalt att det nästan bleknat eller så nyligen att det knappast upplevs som ett minne.

- Under vårt jubileumsår har vi tänkt att ge våra kulturfastigheter extra uppmärksamhet. Att arbeta med fastigheter är att arbeta med människor, eftersom det är människan som fyller platsen med liv, säger Lina Persson, kulturgeograf på VFAB. Det känns fint att starta arbetet genom att leta kärlekshistorier.

Berätta din historia

Insamlingen av berättelser och minnen pågår hela 2020 och genomförs av Varbergs Fastighets AB, i samarbete med hyresgästerna. Har du ett minne, från någon av VFABs fastigheter, som du vill dela med dig av?
Kontakta gärna Helena Wallin.

Hur ska materialet användas

Berättelser och minnen levandegör våra fastigheter och de kommer tas om hand varsamt. Det insamlande materialet kommer bli tillgängligt för både VFAB och allmänheten men alla berättelser publiceras endast i samtycke med upphovsperson.