27 augusti 2019 | ALLMÄNT

Lyckad invigning av Räddningsstation

Strålande väder och fler hundra nyfikna besökare när Räddningsstationen i Tvååker invigdes i lördags. Brandbilarna stod stolt uppradade utanför ”Sveriges modernaste räddningsstation” sa Jan Sjöstedt i sitt invigningstal.

Jan, som är förbundsdirektör Räddningstjänst Väst, passade även på att tipsa om brandmansyrket ”Vi vill ha mångfald i kåren. För att kunna ge er den bästa servicen behöver vi spegla samhället.” Trotts att både Jan, Ann-Charlotte Stenkil och Rebecka Kristensson höll fina tal var det Flammy, Räddningstjänstens egen maskot, som fick äran att klippa bandet.

Den nya Räddningsstationen i Tvååker har ett strategiskt läge i anslutning till E6, vilket Ann-Charlott Stenkil, kommunalråd i Varbergs kommun, framhöll i sitt tal. Lokalerna är moderna och anpassade för framtiden med omklädning för både kvinnor och män som exempel.

Varbergs Fastighets AB byggde räddningsstationen i Tvååker på uppdrag av Varbergs kommun. Vi önskar nu att verksamheten, Räddningstjänst Väst, ska trivas gott i sina nya lokaler.

Invigningstalare: Ann-Charlotte Stenkil, kommunalråd Varbergs kommun, Jan Sjöstedt, förbundsdirektör Räddningstjänst Väst samt Rebecka Kristensson, ordförande direktionen Räddningstjänst Väst.