13 november 2019 | ALLMÄNT

Prao på VFAB

Vecka 46 är det prao för eleverna på Lindbergs skola. Selma och Leon går i årskurs 8 och under två dagar har de haft sin praktik hos oss på VFAB. Här beskriver de sina dagar och vad de varit med om.

Dag 1.

Vi började dagen med att träffa Emelie Sjögren, HR, då hon gav oss information om företaget. Efter det dukade vi fram och åt frukost. På förmiddagen träffade vi Gayane Sarkisian och fick information om hennes arbete på företaget, Gayane är administratör. Efter det åt vi lunch. På eftermiddagen delades vi upp och fick hänga med var sin drifttekniker.

Leon fick hänga med Robin Björk till Campus, där bytte de filter i de stora köksfläktarna. Efter det fick de reda på att de skulle åka till Varmbadhuset. På Varmbadhuset träffade de vaktmästaren Kaj. Sedan gick de upp i tornet på Varmbadhuset och kollade på den fina utsikten. Leon passade på att ta ett foto.  Efter det åkte Leon och Robin tillbaka till kontoret, där avslutades dagen tillsammans med Gayane.

Selma fick hänga med Magnus Aronsson, som är fastighetsingenjör, på ett möte i Arena Varberg där de pratade om fläktar och värme. Efter mötet gick de och kollade på rören och fläktarna i den stora idrottshallen. När de var klara på Arena Varberg så åkte de tillbaka till kontoret där Selma avslutade dagen med Gayane.

Dag 2.

På förmiddagen hängde Leon med Robin Björk till Campus, där de skulle fixa en lampa som hade gått sönder. Efter det åkte de till Varmbadhuset där de gick ner i källaren och skulle byta filter. När de var klara åkte Leon tillbaka till kontoret för att äta lunch. Efter lunchen träffade Leon Martin Hogerud där de gick igenom olika ritningar.

Efter frukost fick Selma information av Albin Hillbom som är parkeringsutvecklare på VFAB. De pratade om parkeringshusen i Varberg. De gick även ut och kollade på två olika parkeringshus. När de hade gått tillbaka till kontoret träffade Selma Martin Hogerud. Han är fastighetsassistent, och pratade om ritningar och han hur han jobbar och hur man gör.

Selma och Leon hade väldigt trevligt på VFAB och vill gärna komma tillbaka och praktisera här igen.

TAGGAR: