3 maj 2016 | ALLMÄNT

Strålande invigning av terrassen

Den 1 maj var det premiär för den nya restaurangen på fästningsterrassen. Dagen till ära bjöds alla besökare på kanelbullar, saft och kaffe – och strålande sol.

Under söndagen hade nya restaurang Fästningsterrassen premiär och nyfikna gäster strosade runt i solen med kaffe och bulle, som krögarna bjöd på. Stämningen var i topp och man kunde höra om sommarplaner genom sorlet.

Krögarbröderna Jörn och Torben Andersen rörde sig bland gästerna, laddade upp med bullar, skakade hand och tog emot lyckönskningar – Vilken härlig dag! Underbart att äntligen kunna bjuda hit allt folk, säger en nöjd Torben.

Det första spadtaget togs i maj 2015, men innan det hade det gjorts arkeologisk förundersökning, schaktning och förstärkning av fästningsmuren. Sen har arbetet varit igång, med undantag av några veckor under sommaren 2015 och nu har den lilla kafébyggnaden, som hade servering ”vid väder” ersatts av en ny restaurang som ska ha öppet året runt.
Det är ungefär 60 sittplatser inomhus och upp emot 300 platser på sommaren när uteserveringen och takterrassen kan användas.

Detta blir en plats att besöka och njuta av i alla väder. Och just under premiären den 1 maj, visade sig Varberg från sin allra bästa sida.