25 september 2019 | ALLMÄNT

Tredje året för friluftsfesten Åkulla Outdoor

Söndagen den 29/9 är det åter dags för Åkulla Outdoor, friluftsfestivalen där det finns något för alla att uppleva. Aktiviteterna drar igång klockan 10.00 och pulsen är hög fram till 16.00. Festivalen äger rum på området runt Åkulla Friluftsgård.

Puls, inspiration och återhämtning

Åkulla Outdoor har ett program med aktiviteter för både stora och små. Vill du känna puls kan du sikta in sig på bland annat mountainbike, rullskidor eller trailrun. Luftgevärsskytte och kanot är andra exempel på prova-på-aktiviteter.

Är du nyfiken på vad ett skogsbad är? På söndag kan du testa. Seniorvandring och ponnyridning, är andra nyheter på årets program. Eller är du helt enkelt ute efter en skön söndag i friska luften. Kom då och lyssna på föreläsning, paneldebatt och livemusik från Naturscenen, shoppa friluftsprylar från re:store och bara njut av stämningen.

Barnen kan utan problem fylla hela dagen med aktivitet, lek och naturpyssel under festivalen. Tillsammans med en vuxen kan det bli en spännande tur på flotten ut till ön.

Två barn i färgglada friluftskläder kastar prick med fotboll mot träpyramid av klossar. Barnens mamma assisterar.

facebook.com/akullaoutdoor kan du läsa mer om söndagens program.

God mat och härligt kranvatten

Det är lätt att fylla på med energi. Åkulla Café och restaurang har öppet, brinnande eldstäder för medhavd mat och nytt för i år är att det finns en food court. Släcka törsten gör vi bäst med friskt, gott kranvatten. Festivalen är kranmärkt genom Svenskt vatten, vilket innebär att det inte finns någon försäljning av buteljerat vatten på flaska.

Snurrat pinnbröd grillas över öppen eld.

Festivalen är ett samarbete

Festivalen är ett riktigt gott samarbete mellan VFAB, NOD och KOF, alla med varsitt perspektiv i fokus. VAFB arbetar med strategisk fastighetsutveckling i form an platsens attraktion. KOF med perspektivet folkhälsa och NOD destinationen.

 - Men det är inte bara vi. Utan alla engagerade företag och föreningar som fyller dagen med innehåll hade det inte blivit någon festival. Vi är stolta och tacksamma för detta samarbete, säger Helena Wallin, kommunikatör, VAFB

Hur blev det en friluftsfestival?

Idén med friluftsfestivalen föddes hösten 2016 när VFAB, Varbergs kommun, lokala företag och föreningar tog en promenad i bokskogarna kring Åkulla friluftsgård.  Man samtalade om områdets utveckling och festivalen var en av många idéer. Hösten 2017 arrangerades festivalen för första gången och har sedan dess varit ett återkommande inslag i slutet av september.

Syftet med festivalen är att skapa nya, starkare samarbeten, fler aktiviteter i området och få fler att upptäcka våra tillgångar av skogar, sjöar och leder. Vi vill bidra till att Åkulla blir en destination för hälsa och friluftsliv.