30 december 2019 | ALLMÄNT

2020 - ett spännande år för friluftsgården

Under årets sista måndag bytte nycklarna till friluftsgården ägare. Den 15 januari 2020 är det familjeföretaget Åkulla Outdoor Resort som hälsar dig välkommen och du möter ett nytt koncept där bo, äta och aktivitet är byggstenarna.

De senaste sju åren är det makarna Solveig och Björn Uhlin som drivit friluftsgården med daglig servering och boende. Men nu ska de dra sig tillbaka och lämnar denna fantastiska pärla åt annan entreprenör att driva vidare.

Den 15 januari är det istället familjeföretaget Åkulla Outdoor Resort som hälsar välkommen när du kliver in. Deras ambition är att det ska kännas lätt att vistas på friluftsgården. Du ska komma till en mötesplats där det ska kännas självklart och enkelt att bo, äta och uppleva, mitt i hjärtat av skogarna i Åkulla.


Martin Rylander, VD, VFAB lämnar över nyckeln till Ingela Ambro och Elisabeth Broberg. Längst till höger står Anna-Kajsa Stengård, Fastighetsutvecklare, VFAB.

Berätta för oss, hur kommer det sig att ni är en hel familj som helhjätrat satsar och nu ska driva en friluftsgård på landsbygden?

- Vi har alla ett stort intresse av hälsa och av att röra på oss. Just Åkulla är avskalat vilket vi tror mycket på. Jag har jobbat länge inom träningsbranschen och jag tror vi behöver skala ner, komma ut i naturen och lämna prestationen, förklarar Anna.

- Hälsa är så mycket mer än att bara att svettas. Det kan även vara att lyssna på skogens ljud eller sjöns kluckande, vilket man kan göra i Åkulla. I dagens skärmsamhälle är det viktigare än någonsin, säger Elisabeth.

- Alla trender pekar på att det kommer bli mer och mer attraktivt med friluftsliv och natur. Sen har vi alltid tyckt att det är en fin anläggning och när nu tillfället dök upp att ta över den så kändes det rätt, fyller Per i.

Om ni blickar fem år fram, var hoppas ni vara med Åkulla Outdoor Resort då?

- Det ska vara det självklara valet att åka ut till oss, där alla ska känna sig välkommen. Människor ska känna att det är hit de vill komma för att få återhämtning, äta god mat, ha härliga upplevelser och sova gott, säger Anna.

- Om fem år har vi fått igång Åkulla Outdoor Resort ordentligt och har en större organisation med personer som hjälper oss utveckla hela anläggningen. Det kommer bli några kraftår fram till dess, men vi tror på vår idé och är motiverade, avslutar Per.

Delar av texten är tidigare publicerad Näringslivs- och destinationskontorets webb. Där kan du läsa hela intervjun med Anna Munther, Per Broberg och Elisabeth Broberg, som är tre av personerna du framöver kommer att träffa på friluftsgården, Åkulla Outdoor Resort.