20 september 2019 | ALLMÄNT

Dolda talanger och nya kunskaper på VFAB

VFAB kan nu skryta med att vi är väldigt musikaliska och kan spela trummor, bas och piano. Skulle det behövas fixar vi ett motorbyte på ett JAS39 Gripen, bara säg till. Vi kan hjula, skapa filmer och hoppa fallskärm. Har ni frågor om islandshästar, kost eller presentinslagning så har vi färdigheter inom det också.

Vidare är vi helt grymma på att ”Kajsa Varga” och vi älskar att dansa, bada i havet och vi kan knyta knopar. Vi är seriösa men har aldrig långt till skratt. Flertalet nyanställda är flinka bagare och en eller annan är duktig på att göra hemgjord glass, välkomna talanger.

Sedan i våras har några kollegor gått på föräldraledighet, några tjänster är helt nya och en och annan kollega gästspelar på annat håll. I den nya styrkan finner vi en miljösamordnare, en kulturkoreograf, en projektchef, en controller, en verksamhetsutvecklare och en kommunikatör. Detta gäng bidrar med en hel del och visst är ni nyfikna på vilka spännande erfarenheter som följde med våra nykomlingar?

Världsvana mångsysslare

Detta nya gäng har ryggsäckarna fulla med erfarenheter. När dessa kommer till användning vet man ju aldrig men de förgyller samtalen i fikarummet. När vi pratar om hus och hem kan vi en hel del om husmålning, staketbygge och stenläggning, vi har erfarenheten av att gräva för hand även om verkligheten tydligt kräver en grävmaskin. Vi ger alltså inte upp i första taget.

Tidigare har vi arbetat som bland annat dansare, dekoratör, croupier, byggstädare, torghandlare, guide och miljöinspektör.

Livet har tagit oss på äventyr både när och fjärran. Vi har besökt Santiago, Karibien, Haparanda, Färöarna, Ungern och Källsjö. Förutom engelska behärskar vi tyska, finska och spanska. Vi har också varit runt och spanat efter fynd i väldigt många second-handbutiker.

Tillsammans enas vi om att vi klarar oss inte utan kaffe, goa skratt och havsluft. Vilken lycka att vi har hamnat på VFAB och i Tullhuset vid stranden, här finns allt detta!

TAGGAR: