13 december 2018 | ALLMÄNT

Johan, definitionen av årets värdskapare

Ett hundratal medarbetare nominerades till medarbetarpriset som årligen delas ut i Varbergs kommun, en av dem var vår kollega Johan Leek. Även om Johan i år inte tog hem priset är vi vinnare varje dag med en sådan kollega i teamet.

Det är medarbetare som inspirerar och visar vägen mot visionen, Varberg - Västkustens kreativa mittpunkt, som har möjlighet att vinna. För att bli nominerad ska man i visionens anda ha visat prov på exempelvis nytänkande, framåtanda, kunskap, mod och ett inkluderande förhållningssätt.

I år var det ett drygt hundratal medarbetare som nominerats. En av dem var vår fantastiska kollega Johan Leek som nominerades av sin chef, Patrik Linné, ekonomichef på VFAB. Motiveringen i kortversion löd:

”Johan möter många i sitt arbete och han är en ”serviceperson” ut i fingerspetsarna. Med det menar jag att han alltid är positiv, tar sig tid för att hjälpa andra och sprider en fantastisk stämning omkring sig – en riktig ambassadör!”.

Vinnarna av 2018 års medarbetarpriser

Årets jury bestod av kommundirektör Carl Bartler, personaldirektör Kristina Taremark, tf. samhällsutvecklingsdirektör Ulf Hofstedt och kommunikationschef Krister Svahn. Vinnarna kommer att få ta emot sina diplom under kommunfullmäktiges sammanträde den 18 december. De många medarbetare som nominerats till något av årets priser kommer, liksom vinnarna, att uppmärksammas på Varbergs kommuns Instagramkonto under december månad @varbergskommun. Läs på om vinnarna här.

Även om Johan inte tog hem priset i år känner vi på VFAB oss som vinnare varje dag som har Johan som vår kollega!

Läs hela motiveringen

”Johan möter många i sitt arbete och han är en ”serviceperson” ut i fingerspetsarna. Med det menar jag att han alltid är positiv, tar sig tid för att hjälpa andra och sprider en fantastisk stämning omkring sig – en riktig ambassadör!"

Johan är en person som får alla att känna att det är ok att fråga om hjälp och han tar sig alltid tid att lyssna. När man stöter på problem, stora som små, så vet man att han kommer lägga sina egna saker åt sidan för att hjälpa dig vidare, alltid positiv och med ett leende på läpparna. Det kan handla om IT-utrustning som krånglar, att göra en presentation eller en så enkel sak som att se till att det finns fika till ett möte – varje gång någon behöver hjälp så finns han där. När vi får in nya medarbetare tar han sig också alltid tid för att visa och ser även till att allt det praktiska med datorer, mobiler och system finns på plats redan dag 1 – och fungerar. Johan gör verkligen att vardagen fungerar för oss alla på VFAB och gör oss bättre tillsammans.

Utöver sina goda arbetsinsatser hittar han även på aktiviteter för att stärka gemenskapen i hela företaget. Exempelvis har han två år ordnat ”VFAB Open” där han lyckats få med merparten av alla på företaget att vara med och tävlat i lagvis golf på sin fritid, där han ser till att alla kan vara med oavsett om man spelat tidigare eller inte – allt på eget initiativ. Han gör med andra ord alltid det till extra för att inkludera alla och få dem att känna sig välkomna.

Johan gör verkligen vardagen enklare för oss alla på VFAB och för mig är han definitionen av årets värdskapare.”

TAGGAR: