27 februari 2017 | ALLMÄNT

Lyckad premiär för Barnens After Ski

Musik, disco och godisregn, ett lyckat koncept för alla skidåkande barn i Åkulla. När Barnens Vasalopp var klart vid 12-snåret, begav sig små och stora till den röda friluftsgården för efterfesten.

Livemusik, disco och godisregn visade sig vara ett lyckat koncept för alla skidåkande barn i Åkulla. När Barnens Vasalopp var klart vid 12-snåret, begav sig små och stora till den röda friluftsgården för efterfesten.

Förberedelserna inför premiären av Barnes After Ski påbörjades redan tidigt på lördagsmorgonen. Ballonger blåstes upp och små godispåsar packades. Framåt förmiddagen fördansade ljusstrålarna i discorummet på Åkulla Café och Restaurang och nu inväntade man bara barnen.

Rekordmånga Vasaloppsåkare äntrade Friluftsgården

Vid 12-snåret var närmare 300 medaljer utdelade till tappra små Vasaloppsåkare borta vid Alliansstugan och det var dags för Matilda Schough och Benjamin Önnhed att dra igång Barnens After Ski med buller och bång! Friluftsgården fylldes snabbt upp av stora och små med rosiga kinder efter några timmar i skidspåren.

Våfflor och livemusik satte stämningen

Väl inne i värmen bjöds det på livemusik, både Justin Bieber och Astrid Lindgren i Matildas tappning. Hon fick snabbt med sig barnen på noterna och den unga publiken sjöng med i refrängerna och hjälpte till att hålla takten med små instrument som hon hade med sig.

Matilda och Benjamin avslutade sin första spelning med vinterns godaste godisregn och detta kickade också igång vinterdiscot inne i det ballongfyllda konferensrummet. Musiken pumpade ut ur högtalarna och sköna dansmoves visade sig. Under tiden som barnen dansade var det en och annan förälder som njöt av en kopp kaffe och goda frasvåfflor, en doft som spred sig i friluftsgården och förstärkte After Ski-känslan.

”Vilken succé det här var!” ”Woaaw så mycket folk!” ”Mysigt ställe, hit kommer vi igen!” Det var bara några av alla kommentarerna under eftermiddagen. Klockan 15 avslutades Barnens After Ski 2017. Åkulla Café och Restaurang tackar för den här gången och hoppas på ett kärt återseende nästa år!

-------

Varbergs Fastighets AB (VFAB) äger Åkulla friluftsgård. Barnens After Ski arrangerades av hyresgästen med stöd av VFAB som ett led i det arbete vi påbörjat med utvecklingen av Åkulla som destination. Pressmeddelande 20161026