12 december 2018 | ALLMÄNT

Ny hyresgäst sökes till Åkulla Friluftsgård

Sedan 2013 har Solveig och Björn Uhlin serverat våfflor och husmanskost på Åkulla Friluftsgård. De har bäddat sängar och eldat i bastun åt konferensgäster och andra övernattande. Men nu väljer de att dra sig tillbaka och lämnar denna fantastiska pärla åt annan entreprenör att driva vidare.

Åkulla Friluftsgård ägs och förvaltas av Varbergs Fastighets AB (VFAB) sedan 2000. Men som i bolagets alla fastigheter drivs verksamheten av hyresgäster. Solveig och Björn Uhlin tog över som hyresgäst i Åkulla 2013. Redan då påbörjades utveckling av fastigheten, den enda som VFAB äger på landsbygden. Det var ett litet men betydande steg.

- Öppettiderna var ett av de första stegen vi tog tillsammans med makarna Uhlin, vilket de bidragit till genom att de haft servering alla dagar i veckan, säger Martin Rylander, VD på VFAB. För att bli det självklara valet för en kaffe och våffla efter promenaden behöver man som besökare veta att det är öppet.

En knutpunkt för friluftsliv

Sedan dess har utveckling och samverkan varit genomgående tema för VFAB gällande fastigheten i Åkulla, som är ett viktigt kulturarv att förvalta. Under 30-talet byggdes sportstugan, som under åren byggts ut till dagens Friluftsgård och det har i alla tider varit ett aktivt friluftsliv i området. Från början rörde sig främst om vinteraktiviteter men är idag en knutpunkt för outdoor-aktiviteter året om.

Åkulla friluftsgård har framtiden framför sig

Under 2016 tog VFAB ett nytt grepp kring utvecklingen, lyfte blicken och satsade på att utveckla platsen Åkulla, inte bara byggnaderna. Detta har lett till många goda samarbeten med företag och föreningar i området. Tillsammans har vi möjlighet att stärka Åkulla som en destination för friluftsliv. Och som fastighetsägare skapar vi attraktion till platsen och säkerställer att Friluftsgården förblir den knutpunkt det alltid varit.

Under 2018 har mycket hänt kring Friluftsgården. Delar av Friluftsgården och stationshuset har renoverats. Nya stugor är på gång samt att man ansökt om bygglov för en utbyggnad med hotelldel som ger verksamheten ytterligare 17 rum.

- Det är en spännande framtid. Nu återstå det att se vad vi kan hitta för nya hyresgäster. Men Solveig och Björn finns kvar, gräddar sina frasiga våfflor och håller eld i öppna spisen ett helt år till. Vem som blir ny hyresgäst vet vi inte idag, det arbetet påbörjas inom kort, avslutar Rylander.

Är du intresserad - kontakta oss!

Är du den rätta entreprenören att driva verksamheten i Åkulla? Vill du veta mer om anläggningen och utvecklingen som sker, kontakta oss så berättar vi mer.

Anna-Kajsa Stengård, fastighetsutvecklare
Telefon: 0340-50 60 29
E-post: anna-kajsa.stengard@varberg.se

Bärne Nylin, fastighetschef
Telefon: 0340-50 60 02
E-post: barne.nylin@varberg.se

TAGGAR: