13 december 2019 | ALLMÄNT

Varberg för Musikhjälpen

För tredje året i rad förvandlas Varbergs Stadshotells glasveranda till "glasburen". Tillsammans med det Fantastiska Underhålls Bandet står de värd för Varberg för Musikhjälpen. Årets tema är Sex är inget vapen. Fokus ligger på sexuellt våld i krig och konflikter.

Varberg för Musikhjälpen - Calle och det fantastiska underhållningsbandet är tillbaka! Den 13-14 december är glasverandan på Varbergs Stadshotell åter igen öppen för Varberg för Musikhjälpen.

En "glasbur" på Varbergs torg

Musikhjälpen är ett årligt återkommande insamlingsevent där kända programledare blir inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad. Syftet är att samla in pengar till ett speciellt tema. Årets stad är Västerås och temat är "Sex är inte ett vapen". I Varberg hålls Varberg för Musikhjälpen där man, precis som i originalet, samlar in pengar till årets tema. För att efterlikna originalet så mycket som möjligt har en ”glasbur” skapats i en del av verandan på Varbergs Stadshotell & Asia Spa, med utsikt mot Varbergs torg. Där kommer några av Varbergs lokala kändisar att låsas in under 33 timmar och få besök av en mängd olika artister.

Årets tema

Sexuellt våld finns i krig och konflikter världen över. Människor i alla åldrar utsätts för våldtäkter, sexuell tortyr och tvingas in i prostitution och tvångsäktenskap. Överlevare lämnas med livslånga skador, trauman och stigman - medan många förövare går ostraffade. Läs mer om årets tema här.

Frilvilliga, företag och kommunen går ihop

Genom initiativtagaren Calle Karlsson och Fantastiska Underhållningsbandet tillsammans med Antons Musik, Hallands Nyheter, ICA Kvantum, Medborgarskolan, Vertiseit, Företagarna, NW Event, Varbergs kommun,
Hire Sound, Treativ, Campus Company, Stoner Hill, FSK och Varbergs Stadshotell & Asia Spa, anordnas en insamling i Varberg till förmån för Musikhjälpen.

VFAB är med, häng på ni också

Vill du som företag vara med och göra skillnad? Var med i kampen för att stoppa användandet av sex som ett vapen! Skänk pengar och så får du också synas, under och Varberg för Musikhjälpen. Alla pengar går oavkortat till Musikhjälpens insamling - Sex är inte ett vapen.

Till bössan 

Varberg för musikhjälpen 2019 Fantastiska Underhållnings Bandet