17 mars 2020 | BYGGPROJEKT

Ny förskola i Bua

På uppdrag av Varbergs kommun ska Varbergs Fastighets AB (VFAB) bygga en ny förskola i samhället Bua, norr om stan. I dagarna lades det nya uppdraget ut på upphandlingsverktyget TendSign och vi hoppas nu på lika stort intresse från entreprenörerna som för förskolorna Stenen och Klapperstenen. Förskolan väntas stå färdig i juni 2021.

Varberg växer i rask takt och i samhället Bua, strax norr om stan, börjar den nuvarande förskolan, Applagården, bli trång och byggnaden är sliten och uttjänt. Istället kommer en ny förskola, Bua förskola, att byggas på fastigheten bredvid Buaskolan. När projektet är klart kommer de två fastigheterna att slås samman till en.

Man har utgått från en så kallad konceptförskola men nya Bua förskola blir lite mindre. Det kommer att vara plats för 80 barn fördelade i två sektioner med sammanlagt 4 avdelningar. På plan 2 blir det utrymmen för administration och teknikrum.

I förskolebyggnaden blir det ett tillagningskök där man lagar maten både till barnen på förskolan och till de eleverna på Buaskolan. Det blir det också en matsal för Buaskolans elever.

TendSign