Energi, samarbete och framtidstro

Trots oroliga tider rullar projektverksamheten på i hög takt och det sjuder av energi.

Under våren har vi startat upp nya projekt, både i form av ombyggnation och nybyggnation, samtidigt har vi flera förstudier och stora projekt som löper på. Några av dessa projekt presenterar vi i nyhetsbrevet.

Runt produktionen av de två nya förskolorna, Stenen och Klapperstenen har intresset varit särskilt stort. Vi bygger här med, en för oss på projektavdelningen och för beställaren Varbergs kommun, ny företeelse, nämligen tekniken korslimmat massivträ.

Redan i samband med upphandlingen var intresset stort bland entreprenörerna och det märktes inte minst på det stora antalet anbud som vi fick in. Vi lägger stor vikt vid att tidigt väcka entreprenörernas intresse för våra projekt, det ställer krav på vår fantasi och flexibilitet i hur vi upphandlar samt att vi presenterar förfrågningsunderlag av hög kvalitet. Vi har en stark laguppställning där det goda samarbetet också ger goda resultat.

Vi tror på framtiden och ser fram emot spännande projekt och goda samarbeten.

Väl mött!
Jim Arvidsson, projektchef, VFAB

Milstolpe på Pingvinen

Nu närmar man sig milstolpen tätt hus vid Pingvinen. Invändiga arbeten är redan i full gång och inom kort börjar plattsättarna sitt arbete och det är ett hisnande antal kakel- och klinkerplattor som ska monteras. Följ med till Pingvinen och få den senaste nyhetsuppdateringen. 

Till senaste nyheten från Pinvinen.

Mycket som händer vid Klapperstenens förskola

På Breared är arbetet med den nya förskolan igång. Bottenplattan är färdiggjuten och nu reser man ytterväggarna på plan 1. Både ytterväggar och innerväggar levereras i färdiga sektioner, byggda i fabrik, en metod som har flera fördelar. 

Till nyheten för Klapperstenens förskola

Räddningsstationen Varberg

Ombyggnationen av Räddningsstationen i Varberg har börjat. Hur är det att utföra byggnationer intill en verksamhet som alltid är aktiv? Vår projektledare Filip Sundvisson berättar.

Till nyheten om Räddningsstationen

Första etappen klar på Påskbergsvallen

När det stod klart att Varbergs Bois gått upp i allsvenskan togs beslutet att Påskbergsvallen skulle byggas om för att möta Svenska Fotbollsförbundets arenakrav. På grund av kort byggtid sker ombyggnationen i två etapper. 

I etapp 1 har man gjort lokalanpassningar, byggt entré och ståplatsläktare för bortasupportrar samt fokuserat mycket på säkerheten på och i anslutning till arenan. Nu är den första delen av ombyggnationen färdig och här är resultatet. 

Till nyheten om Påskbergsvallen

Vi är bemannade som vanligt

Välkommen att höra av dig till oss.

Kontakta oss

Lämna felanmälan

Felanmälan görs som vanligt via formuläret som du hittar i länken.

Felanmälan - formulär