Lediga tjänster

Vill du söka utannonserade tjänster, göra en spontanansökan eller har andra frågor om hur det är att arbeta hos oss? Kontakta vår HR-ansvariga, Kajsa Gyså Karlsson

E-post: kajsa.gysakarlsson@varberg.se
Telefon: 0340 - 50 60 31

Är du vår nya Projektchef?


Har du god ledarskapsförmåga med ett coachande och värderingsstyrt förhållningssätt? Vill du vara med och utveckla Varberg och vara med på resan mot Västkustens kreativa mittpunkt? Brinner du även för samverkan, relationsbyggande och strategiskt arbete? Då är det dig vi söker!

Varbergs Fastighets AB vill nu välkomna en Projektchef till oss. Här välkomnas du av ett härligt team där vi tror på arbetsglädje och därför är skratt mer en regel än ett undantag.

Arbetsuppgifter
Som Projektchef har du ett strategiskt och övergripande operativt ansvar för byggprojekten hos oss, där du med ett coachande ledarskap leder ditt team bestående av Byggprojektledare och Seniora byggprojektledare, vilka i sin tur ansvarar för att projektleda genomförandet av projekt.

I ditt chefsansvar ingår att ansvara för din personals arbetsmiljö, säkerhet och trivsel samt ett fokus på deras utveckling. Med ett närvarande ledarskap motiverar du dina medarbetare och bidrar till att bilda effektiva team både inom din avdelning och tillsammans med andra avdelningar. En viktig del i ditt uppdrag är att etablera och utveckla kund- och intressedialoger samt identifiera nya affärsmöjligheter. Du arbetar strategiskt med externa parter, där merparten är från Varbergs kommun, men också andra parter både internt och externt.

Du är en ledstjärna och arbetar aktivt för ett gott samarbete mellan din avdelning och stödfunktionerna inom företaget.

Du kommer även ha ansvar för:
- Driva strategiska förändringsprocesser
- Arbetet med projektekonomi, uppföljning och prognosarbete
- Ekonomi, budget och resultatansvar
- Ledningsarbete, implementering och uppföljning av beslut
- Att projekten drivs professionellt och med kommunal samhällsnytta
- Är en del i de kommunala utvecklingsprojekten
- Driva effektiviseringsprocesser med mål att bygga mer kostnadseffektivt och att hitta rätt kvalitetsnivå.
- Tillsammans med övriga chefer och i samverkan med personalen utarbeta rutiner i enlighet med organisationen
- Sätta roller och ansvar internt på projektavdelningen
- Implementera affärsplanen och dess kultur
- Ingå i bolagets ledningsgrupp

Rapporterar gör du till VD.

Kvalifikationer
Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet varför du känner igen dig själv i VFABs värdeord framåtanda, målmedvetenhet, öppenhet och hållbarhet. Du gillar även att arbeta efter våra strategiska mål; Attraktiva, Hållbara och Affärsmässiga. Du lockas av Varbergs vision Västkustens kreativa mittpunkt, vilken du använder som ett styrande medel i allt ifrån målformuleringar till handlingsplaner, och vill genuint vara med på resan mot att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Du känner även igen dig i förhållningssätten hållbarhet och delaktighet.

Vi tror att du har flerårig erfarenhet inom byggbranschen och är van vid att ha ett övergripande ansvar inom projektledning och projektutveckling. Du har goda kunskaper inom ekonomi, förhandling, planering samt kvalitet i projekten. Du har ledarerfarenhet med ett coachande och värderingsstyrt förhållningssätt samt förespråkar samverkan och tror på "laget mer än jaget"

Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete samtidigt som att du genom din ledarskapsförmåga och ditt intresse för människor kan motivera samt peka ut riktningen för dina medarbetare. Du är en ledare som arbetar strategiskt och motiveras av att få andra att utvecklas. Vidare är du analytisk och resultatinriktad som person och visar på en god affärsmässighet. Då rollen innefattar stora kontaktytor är du duktig på att samverka och skapa goda relationer, internt såväl som externt.

Körkort
B

Om VFAB
Varbergs Fastighets AB bildades 1970 och är ett helägt dotterbolag till Varbergs Stadshus AB. Vårt uppdrag är att bygga, utveckla och förvalta samhällsnyttiga, attraktiva fastigheter i Varbergs kommun genom att erbjuda en samlad kompetens inom projekt och förvaltning. Bolaget ska se till att det finns god tillgång till affärslokaler och samtidigt verka för att bevara stadens kulturellt viktiga byggnader.
Vi är ett företag som älskar att ha roligt tillsammans varför vi ofta har företagsgemensamma aktiviteter. Hos oss trivs du om du är nyfiken på dina kollegor och har en arbetsglädje som är svår att rubba.

Urval och intervjuer sker löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående eller efter uppsägningstid
Urval och intervjuer sker löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Sista ansökningsdatum: 1 april 2019