Parkeringshuset Trädgården, en stor grön byggnad mot en blå himmel.

Information om parkering

I Varberg finns ett parkeringsledningssytem som via digitala skyltar leder bilister till det närmaste parkeringshus med lediga platser. De digitala skyltarna är placerade på strategiska ställen vid infartslederna, så bilister leds i rätt riktning direkt de kör in mot centrum.

Gratis parkering i Varberg

Varbergs kommun har generösa parkeringsvillkor och det är gratis att parkera på kommunala gatuparkeringar, hur länge du får stå parkerad regleras enligt föreskrifter på platsen. Våra parkeringshus är öppna alla dagar och här är det gratis att parkera mellan kl 06-23. Välj mellan 3, 10 eller 17 timmars fri parkering. Exakta tidsangivelser för varje parkeringshus här.

I parkeringshusen finns ett parkeringssystem med kameror som läser av bilens registreringsskylt, detta startar och avslutar din parkeringsession automatiskt vid in- och utfart. Det innebär att p-skiva inte behövs i parkeringshusen. Du behöver bara ha koll på: din parkeringstid, vilken maxtid som gäller på platsen du valt samt lämna anläggningen innan parkeringstiden går ut. Observera att max tillåtna tid att parkera varierar mellan de olika anläggningarna och våningsplanen. Se skyltning på plats eller i appen P-hus Varberg. På stans gatuparkeringar tillämpas p-skiva.

Samlingssida med våra vanligaste frågor och svar.
Information på andra språk: In English och In Deutsch.

 

Natt- och långtidsparkering

I fyra av våra parkeringshus har du möjlighet till nattparkering och i Briggen kan du även långtidsparkera i upp till 15 dygn. Mer information under Parkeringsavgifter.

Appen P-HUS Varberg

Det finns en app kopplad till våra parkeringshus, P-HUS Varberg. Genom att registrera bilen i appen kan du få push-notiser automatiskt när parkeringstiden är på väg att gå ut. Du kan se hur tillgängligheten är i respektive parkeringshus, få information om öppettider med mera. Appen är till för att ytterligare underlätta för våra besökare, det går utmärkt att parkera även utan den. Appen finns tillgänglig för både Android och iOS.

Parkera lätt och rätt i Varberg

Vi har tillsammans med Varbergs kommun tagit fram samlad information över allmänna parkeringsplatser i Varberg. I alla våra parkeringshus finns tillgänglighetsanpassade parkeringsrutor, på kartan i foldern är de tillgänglighetsanpassade gatuparkeringarna markerade med en röd ring. Du kan läsa foldern här Parkera lätt och rätt i Varberg. (pdf 7,21 MB).
ReadSpeaker Lyssna

Frågor om parkering

Du hittar svaren på många frågor på sidan Frågor och svar. Har du synpunkter, tips eller andra frågor om parkeringshusen? Kontakta oss.
Frågor som gäller gatuparkeringarna kan du hitta svar på via kommunens hemsida varberg.se.