Byggceremoni vid nya Värö Räddningsstation

  Solen strålade på de som under gårdagen, den 4 maj, samlats för att fira att byggnationen av den nya räddningsstationen i Värö är i gång. Då bygget hunnit en bit på vägen byttes det traditionella ”första spadtaget” ut och snickarfärdigheter sattes på prov.

  Ett kortare tal från politikerna inledde ceremonin. Därefter sattes de på prov vid pallbocken där fick visa upp sina färdigheter inom byggnation. En ritning granskades, en planka mättes och sågades till rätt längd, allt ackompanjerat av glada skratt och hejarop.

  Den nya räddningsstationen ska uppfylla verksamhetens behov om större ytor och säkerställa en funktionell och god arbetsmiljö. Bland annat byggs ett separat rum för larmkläder vilka kan innehålla farliga ämnen, omklädningsrum för både kvinnor och män för en jämställd arbetsplats och gym för möjligheter att träna inför återkommande tester.

  Representanter från Varbergs kommun, politiker, Räddningstjänsten Väst, Varbergs Fastighets AB och entreprenören Wästbygg AB var samlade och deltog i ceremonin.

  I förgrunden tre personer med varselkläder och hjälmar. En sågar i en planka, en håller i en tumstock och den tredje i en ritning. I bakgrunden en åhörarskara och en brandbil. 

  Politiska talespersoner från vänster: Miranda Bodiroza, (S), ordförande Räddningstjänsten Väst Direktion, Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande och Hanna Netterberg (M), ordförande Varbergs Fastighets AB. I bakgrunden representanter från Varbergs kommun, Räddningstjänsten Väst, Wästbygg AB och Varbergs Fastighets AB.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: