Byggnaden som kallas Magasinet är en ockragul byggnad med rundat tak. Gaveln är utan fönster, på långsidan syns smala ljusinsläpp precis under takfoten.

  Premiär, Magasinet på Hooken slår upp portarna!

  Nu är det äntligen dags att välkomna gäster och kunder till Magasinet. En restaurang i den ena änden och i den andra en butik med tidlösa plagg och prylar. Gemensamt för verksamheterna är att utbudet för tankarna till kust och hav.

  I samband med Hamnens dag den 26 maj har Magasinet på Hooken premiäröppning. Bakom mat och dryck står Joels brygga tillsammans med Subbe bryggeri. Konceptet bygger på det som omgivningen ger. Rustik, välkomnande miljö med servering av bland annat lokal fisk och skaldjur. Utbudet av dryck kommer först och främst från Subbe bryggeris egen tillverkning. Magasinet ska bli skön mötesplats som andas Varberg.

  Butik med kustnära mönster

  I en del av Magasinet öppnar butiken emmamalena. Kanske känner du igen deras mönster med makrillar, räkor, musslor och vågor? Emma och Malena designar och ritar alla mönster och plagg i kollektionen. Det är två kreativa hjärnor med havssalt i ådrorna som vill att alla ska kunna bära med sig känslan av kust och hav var de än befinner sig.

  Varje plagg och föremål består av tidlösa alster tillverkade av högkvalitativa och hållbara material. En stark betoning läggs på att producera varorna på schyssta fabriker. Övriga emmamalena butiker hittar du på andra kustnära platser som Käringön, Bohus-Malmön, Göteborg, Hinsholmen och i Nynäshamn.

  Två personer sitter framför en faluröd byggnad. Vinden blåser i håret och de ler.

  Emma och Malena, grundarna till emmamalena som öppnar butik i Magasinet på Hooken.

  Skön atmosfär hela sommaren

  Butiken i Magasinet på Hooken blir ett spännande komplement till restaurangen. Tillsammans bidrar de till att hålla platsen vid liv från förmiddag till kväll. I kombination med Varbergs kommuns nya dansbana kommer det här att vara en plats att hänga på i sommar.

  Hamnens dag 26-27 maj

  Under två dagar visas många olika båtar upp i Varbergs innerhamn, både på land och i havet. Upplev atmosfären kring de medeltida båtarna. Här finns möjlighet för dig att prova på rodd eller känna på hur det är att segla en tur med båten Astrid. Galtabäckskeppets bygdelag visar upp och guidar om medeltidsknarren Galten. Det blir musikframträdande av Johnny med spelmän från Läjet och Ebba & Måns.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: