En byggarbetsplats med snitslad gångbana. Vuxna och barn i varselväst. Träd och gräs i förgrunden. 

  Studiebesök med nyfikna förskolebarn

  I Bläshammar byggs en ny förskola. Idag var det äntligen dags för ett gäng nyfikna barn att besöka bygget.

  Sent i höst ska en ny förskola i Bläshammar stå klar. Den ska ha plats för 120 barn i övre förskoleåldern. Några av barnen går idag på Siers förskola som ligger vägg i vägg med bygget. Ambitionen är att de båda förskolorna ska samverka och att man ska kunna samnyttja utemiljöerna.

  Många nyfikna frågor

  Med ett bygge som granne har många barn spanat över staketet och länge varit nyfikna. Idag var det äntligen dags för ett gäng 4-åringar som ska gå på den nya förskolan att göra ett studiebesök. Iklädda cykelhjälmar och västar fick de ställa sina nyfikna frågor till personalen på bygget.

  - Kommer det vara automatiska lampor? Hur kommer gungorna att se ut? Hur kommer det att se ut där vi hänger våra kläder? När blir bygget klart? Vi har väntat i en evighet!

  De flesta frågorna kunde vi besvara tillsammans med entreprenören MVB och personalen. Några av de mer detaljerade leksaksfrågorna får besvaras som överraskningar när verksamheten flyttar in.

  Efter frågestund och snack om hjälmar och varselfärger följde en rundtur efter en noga snitslad bana. Barnen (och pedagogerna) fick en inblick i det som snart ska bli plats för måltider, samling, lek och kreativitet. Riktigt färdigt är det inte ännu och lite svårt är det ju att tänka sig hur det ska bli.

  -Var är leksakerna och toaletterna egentligen?

  Självklart avslutades besöket med saft och bulle. Senare i år, när hösten går mot vinter får barnen se sin nya förskola, inredd och redo för lek!

  Följ projektet med Bläshammar förskola på projektsidan.

  En bricka med bullar. I bakgrunden en byggnad med träfasad.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: