Barn målar med färg och penslar utomhus

  Små kreatörer fixade spadtag i Limabacka

  Nu börjar vi bygga Limabacka förskola. Här ska det bli plats för 160 barn. Tio av 4-åringarna var med och markerade byggstarten vid dagens spadtag.

  Idag samlades förskolebarn, pedagoger och politiker för att uppmärksamma att vi börjar bygga Limabacka förskola. Någon spade sågs dock inte till. Barnen ville skapa och önskemålet var en skylt. Men hur sätter man upp en skylt på en förskola som inte är klar?

  Det får bli en produktion i flera steg där barnen står för det första och viktigaste momentet. Att måla bokstäver som tillsammans bildar LIMABACKA.

  Men sen då? För att få skylten att hålla under hela byggtiden ska bokstäverna förevigas med foto och tryckas på en vepa. Om några veckor får barnen se sitt verk på byggstängslet där det får hänga till förskolan står färdig, hösten 2025.

  Tack för fint samarbete!

  Två personer i varselväst står utomhus och tittar mot marken. Där ligger papper, färg och penslar. I bakgrunden ett byggstängsel med en rosa skylt. Två personer i varselväst står utomhus och tittar mot marken. Där ligger papper, färg och penslar. I bakgrunden ett byggstängsel med en rosa skylt. 

  Hanna Netterberg, ordförande Varbergs fastighets AB och David Sandrén, ordförande förskole- och grundskolenämnden.

  Äntligen igång!

  Barnen var såklart huvudpersoner vid ceremonin men representanter från Varbergs kommun, entreprenören Skanska och Varbergs Fastighets AB medverkade också.

  David Sandrén, ordförande förskole- och grundskolenämnden och Hanna Netterberg, Varbergs fastighets ABs ordförande talade.

  De lyfte båda platsen där förskolan byggs. För att den är kommunal och tillgänglig men också för att den har förutsättningarna att ge barnen en härlig utemiljö. Både David och Hanna har jobbat med frågan om den nya förskolan i många år (Hanna var tidigare ordförande i förskole- och grundskolenämnden).

  - Äntligen är bygget igång, avslutar Hanna

  Äng med ett partytält. Vuxna och barn i varselvästar. Blå himmel.

  Det var perfekt väder för att måla och fika utomhus!

  Plats för fler barn

  Den nya förskolan blir en liten förskola i en större byggnad med åtta avdelningar i två plan. Här kommer man kunna ta emot 160 barn. Uppdelningen ska skapa en nära och trygg verksamhet men också många olika möjligheter för barnen att utvecklas. Utomhus uppmuntras till kreativitet och skapande av egen lek. Den stora utemiljön som anläggs ska delas in i olika lekzoner där den vildaste angränsar till skogsbrynet.

  Läs mer om projektet Limabacka förskola på projektsidan.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: