Två mörkgrå huskroppar förbundna med en gång.

  Gången som knyter samman den nya delen av skolan med den äldre.

  En större version av Trönninge skola

  På uppdrag av Varbergs kommun har Trönninge skola byggts ut. Nu är skolan överlämnad till verksamheten.

  Trönninge skola hade tidigare kapacitet att ta emot 800 elever men behovet av grundskoleplatser är stort. I februari 2023 började därför arbetet med att bygga ut skolan. Efter ut- och ombyggnationen ska skolan kunna ta emot ytterligare 200 elever.

  Den nya delen

  En helt ny huskropp i två plan finns nu på plats. På båda våningar finner du kapprum, toaletter, lektionssalar, grupprum och ateljéer. I den nya byggnaden finns också uppehållsytor, personalutrymmen och förråd.

  Gång mellan husen

  Om du tar trappan eller hissen till våning två kan du nå den äldre delen av skolan genom den nya gången. Här möts du av det nya biblioteket som blev färdigt tidigare i år. En våning ner har matsalen byggts ut för att ta emot fler hungriga barn och utomhus har det både återställts och skapats nya miljöer för rast och lek.

  Bildspelet visar flera av miljöerna i den nya delen av skolan. Från kapprum, undervisningssalar och grupprum, genom den nya gången, fram till biblioteket.

  Några ord om projektet

  Vi frågar vår byggprojektledare Frida Gren om projektet. Hur har det gått, vilka har utmaningarna varit och vad blev extra bra?

  - Projektet har genomförts i gott samarbete med totalentreprenör där alla varit hjälpsamma och lyhörda för att skapa en så bra skola som möjligt.

  Nåt som känns extra bra är hur projektet verkligen lyckats integrera tillbyggnaden med befintlig skola, där den smälter in väldigt väl. En som inte sett skolan tidigare kommer aldrig att uppfatta det som en tillbyggnad. Om några år tror jag att alla glömt att skolan inte alltid sett ut såhär, fortsätter Frida.

  Några stora utmaningar ser inte Frida att projektet haft men hon lyfter att det satsats på att få en så bra inomhusmiljö som möjligt. För att få en behaglig inomhusvärme har bland annat solglas och invändig mörkläggning installerats.

  Tre isglasspinner som hålls av barnhänder. I bakgrunden en tegelfasad.

  Glass som tack för tålamodet!

  I mitten av maj rullade glassbilen in på skolgården och klasserna radade upp sig efter ett noga uträknat tidsschema. Det var en varm och solig förmiddag och förväntan inför skolavslutning och stundande sommarlov låg i luften. En perfekt dag att tacka för elevernas tålamod under byggtiden. En perfekt dag för glass!

  Det sista arbetet med utemiljön färdigställas under sommarlovet. Till hösten ska verksamheten ta emot eleverna i nymöblerade lokaler.

  Läs mer om utbyggnaden av Trönninge skola på projektsidan.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: