Två spadar gjorda av skateboards står lutade mot ett gallerstaket.

  Första skate-tag i framtida skatepark

  Igår hade vi spadtagsceremoni för Varbergs första skatepark i kommunal regi. Eller ska vi kalla det ett ”första skate-tag”? Med skateboards ombyggda till spadar fick vi grävhjälp av unga inbitna skejtare från Varberg skateboardförening. Tillsammans med Lena Språng, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande och Gösta Bergenheim ordförande Varbergs Fastighets AB markerades byggets start.

  Äntligen är byggarbetet igång – känslan var genomgående när representanter från politiken, olika förvaltningar, kommunala bolag, föreningsliv och entreprenadsidan möttes i ljuvlig högsommarvärme. Tillsammans greppade politiker och framtida åkare i skateparken spadarna för ett gemensamt spadtag. Den torra jorden for in i ögonen både på spadtagare och åskådare, men det möttes med ro och leenden.

  Skateparken klar vid årsskiftet

  Arbetet är redan i full gång på byggarbetsplatsen. Parken som kommer att ligga på en del av grönytan mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan vid Danska vägen har varit efterlängtad under lång tid. Efter årsskiftet ska parken stå färdig och vi ser fram emot att möta nya skate-talanger liksom gamla skateboardrävar i parken.

  Den nya skateparken ska passa gammal som ung, nybörjare och mer erfarna åkare. Med skateparkens bredd hoppas vi att den kan locka besökare året runt från såväl närområdet som mer långväga gäster.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: