Hållbarhet

  Varbergs Fastighets AB arbetar för att främja en hållbar utveckling utifrån de tre dimensionerna av hållbarhet; den ekologiska, den ekonomiska och den sociala.

  Tre dimensioner av hållbarhet

  Hållbar utveckling uttrycker en riktning, en möjlig och önskvärd framtid, och brukar beskrivas i tre dimensioner av hållbarhet - ekologisk, social och ekonomisk - som alla måste samverka för att utvecklingen ska vara hållbar.

  Miljö- och klimatuppföljning

  Varje år genomför vi en systematisk kartläggning av våra
  direkta och indirekta utsläpp. På så sätt kan vi identifiera
  och arbeta strategiskt med att minska våra utsläpp.
  Mätningarna görs i olika scope, läs mer om dem och vårt
  resultat i Klimatbokslut 2021.

  Solcellsanläggning täcker en hel vägg på en
stor byggnad. Morgonsolen speglar ett mjukt gult sken i solcellerna. 

  Hållbara nyheter

  • Solcellsanläggning täcker en hel vägg på en
stor byggnad. Morgonsolen speglar ett mjukt gult sken i solcellerna. 
   Hållbarhet ·

   Upphandling av solceller och batterier för lagring

   Nu tar bolaget nästa steg i långsiktig energieffektivisering genom att investera i solcellsanläggningar och batterilagringssystem. Projektet omfattar tre av våra fastigheter med option på en fjärde. Upphandlingen är annonserad via TendSign och sista anbudsdag är 8 september 2023.
  • Bildmontage om 2 bilder. Till höger syns stenar med mossa på och i bakgrunden finns trädstammar. Till vänster är boklöv i fokus, i bakgrunden är en grupp människor på led i ofokus.
   Hållbarhet ·

   En dag i Åkulla med Lindbergs ÅK 3

   För tredje året i rad har vi erbjudit kommunens tredjeklassare att under en dag byta ut sina vanliga undervisningslokaler mot naturen runt Åkulla friluftsgård. Sist ut för denna vår var Lindbergs skola som den 10 maj prickade in en riktig kanondag då vårsolen värmde och Åkullas bokskogar precis hade slagit ut. Vi hade dessutom turen att få följa med!
  • Lekstuga i trä och en sandlåda. Infälld bild på en modell föreställande en blå lekstuga, en röd rutschkana och en sandlåda.
   Hållbarhet ·

   Elevernas idéer blev verklighet

   Den 20 maj 2019 bjöd årskurs 4 på Buaskolan in till vernissage. Där visade de upp kreativa modeller över den framtida utformningen av Bua förskolas utegård. Fyra år senare besökte vi eleverna igen, denna gången för att visa att deras kreativa förslag återfinns på den färdiga utegården.