En väggmålning med motivet av en näckros och ett ansikte som tittar upp ur vattnet.

    Vernissage i Trädgården

    Konstnären Ebba Chambert har satt färg på väggarna i parkeringshuset Trädgården. Hennes konstverk har temat Trädgård och ska öka trivseln och ge besökarna en upplevelse kopplat till platsens ursprung. Tisdagen den 13 juni hölls en vernissage.

    Ebbas konstnärliga uttryck är färgstarkt och hennes målningar i parkeringshuset är fantasifulla och ger liv åt betongen. Ebba Chambert har studerat på konstskola i Göteborg, hon hämtar inspiration från människor, folkkonst, musik, natur och drömmar.

    Trädgård ett tema för platsen

    Där vi idag hittar Galleria Trädgården och P-hus Trädgården låg tidigare Pehrsonska Trädgården, en plats för nöjen och underhållning som anlades 1865. Pehrsonska Trädgården var lummig och här bjöds gästerna på varieté med akrobater och lindansare. Med Ebbas konstverk har platsens ursprung fångats upp och trädgårdstemat har blivit tydligare.

    Parkering, en helhetsupplevelse

    Parkeringshuset uppfördes 2017 och har vid flera tillfällen varit utsatt för skadegörelse. Det ger en miljö som ser illa ut vilket skapar känslan av otrygghet när man befinner sig på platsen. Albin Hillbom, affärsutvecklare mobilitet på Varbergs Fastighets AB och ansvarig för parkeringshusen berättar.

    - Vår målsättning med projektet är att öka trivsel och ge de som parkerar en trevlig helhetsupplevelse. Fördelarna med ökad trivsel är också att fler vill vistas på platsen vilket i sin tur bidrar till mindre skadegörelser och en tryggare plats.

    Relaterade nyheter om konstprojektet

    Konstprojekt i p-hus Trädgården

    Konst i parkeringshus

     

    Publicerad den:

    Senast ändrad: