Utomhusdico i mörkret. Endast siluetter i färgat ljus 

  Årets bästa disco för barn under stjärnorna. Klockan 17-19 den 27 oktober.

  Den förtrollade staden

  Det händer något magiskt när skymningen faller på höstlovet i Varberg. Kvällen den 27 oktober är det invigning av Rys och Mys. Kom till Varbergs torg och upplev när belysningen tänds upp, dansa dig varm på vårt magiska utomhusdisco och upplev en sprakande eldshow.

  Det är återigen dags för prisbelönta ”Rys och Mys” i Varberg, som årligen lockar 10 000-tals besökare. En ljusupplevelse utomhus för barnfamiljer, där besökarna vandrar omkring i mörkret mellan ljusinstallationer i centrala Varberg och på Varbergs fästning.

  Invigningsprogrammet är långt och mycket kan upplevas hela höstlovsveckan!

  Tullhuset i mörkret, belyst i ett mönster som består av färgglada händer och fötter.

  Barnen i åk.2 på Trönninge skola har skapat ett förtrollande mönster i sin tolkning av årets tema: Den förtrollade staden.

  Belysta byggnader

  Tullhuset och Kallbadhuset är två av våra byggnader som har tillfällig belysning under evenemanget. Vid Varbergs torg har tänder vi upp Stadshotellet och Rådhuset med Rys och Mys-tema. Båda dessa byggnader har en fasadbelysning med möjlighet att ställa om ljuset.

  Läs om Stadshotellets och Rådhusets fasadbelysning.

  Tullhuset - i samarbete med barnen

  Elever i årskurs 2 på Trönninge skola har tolkat årets tema: Den förtrollade staden. Elevernas arbete projiceras bland annat på Tullhuset och skapar minst sagt ett förtrollande mönster.

  En person står i mörkret med en karta och lyser med ficklampa.

  Låna en UV-ficklampa och gå en rundan i stadskärnan när månen står som högst.Utlåning av ficklampor: Hallands kulturhistoriska museum, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Kulturhuset Komedianten, Torggrillen & på torget.

  Rysligt även på landsbygden

  I år har Rys och Mys spridits ut över fler delar av Varberg - ända till Världsarvet Grimeton och Åkulla Friluftsgård! Den som vill avsluta höstlovet lika storartat som inledningen blir på Varbergs torg den 27 oktober, ska ta sig ut till Åkulla helgen den 3-5 november. Där hålls en Eldfest som bjuder på eldshow, reflexjakt, livemusik och andra spännande aktiviteter.

  Information om Eldfesten i Åkulla. Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast ändrad: